'

'
'

lauantai 21. maaliskuuta 2015

Kuinka tässä näin kävi?

Kuinka tässä näin kävi? Matto jäi virkkamatta, kukat kuihtuu ja viimeisimpiä tuunauksia en ole kerennyt päivittämään blogiini?





Syy on tässä:


Kaikki alkoi, kun viime kesänä kuulin talon olevan myynnissä. Talon, jota usein olin lenkillä ohi kulkiessa ihastellut: "Tuosta saisi kivan talon, on niin söpö..". Talon pihapuussa oli lappu: "Myynnissä". Soitin ja käytiin katsomassa taloa.

Mieheni ei heti asiaan lämmennyt, talo oli huonommassa kunnossa kuin odotimme. Kävimme usein katsomassa taloa monen eri asiantuntijan (mm. vanhempamme, arkkitehdin, maankäytön insinöörin, rakennusinsinöörin, putkimiehen ja vanhaa taloa kunnostaneiden...) kanssa. Näiden pohjalta ja kuntoarvion valmistuttua teimme tarjouksen. Pääsimme sopuun hinnasta ja ensi kuun puoleen väliin mennessä olisi tarkoitus tehdä kaupat.

Näyttää pahasti siltä, että ensi kesä menee lattioita availlessa, tapetteja repiessä, maalatessa ja maanakennustöitä tehdessä. Mutta se kaikki onkin sitä mistä olen aina haaveillut.

En keillä, pelottaa. Monet ovat pelotelleet melkein kuoliaaksi! Mutta teemmekö päätöksiä pelosta käsin? Tutustummeko faktoihin ja teemme arviomme niiden pohjalta vai pelkäänkö niin paljon, että pysymme paikallamme.

Teemme mielummin arviomme faktojen pohjalta! En halua pelon määritellä valintojani, muuten tulen aina asumaan pienessä yksiössä yksin. En uskalla olla naimisissa, saatamme erota. En uskalla tehdä lasta, se saattaa kuolla. En ota lemmikkejä, joudun luopumaan niistä joskus. En uskalla ostaa vanhaa taloa, saatan joutua purkamaan koko talon. En uskalla julkaista blogissani vielä tätä, koska kauppoja ei ole tehty? Mitä sitten, tiedättepähän mitä olen puuhaillut pari kuukautta! :D

Tämmöistä projektia ja pohdintaa täällä päin.. Mitäs teille kuuluu?


2 kommenttia:

  1. Vau mikä talo!! Onnea matkaan :) En malta odottaa että nään kuvia lopputuloksista! ;)

    VastaaPoista